Pejabate Kabeh Koyok Ngasu..!!!


Mbacutke crito sing wingi, crito ngenanai anggota legislatif negoro korea. Sejatine tulisan iki inspirasine soko dalang kondang ki enthus susmono, salah sawijining dalang sing tak kagumi. Dalang sing ora mung ndagel, nanging ugo menehi elmu bab agama lan kabecikan.

Revisi judule nggih, dadi ora kabeh. Mung oknum pejabat sing koyok ngasu, pulisi, jaksa, hakim. Ono pejabat sing bersih dan berwibawa. Ngopo kok koyok asu, dadi asu kuwi sifate kang ongko siji, lek neng ndalan, ndase ora tau lempeng. Ndase mesthi mengo. Petugas hukume kuwi ora tuwajo, ora tumakninah anggone njejegake hukum. Nanging malah sing ngrusak hukum di negara kita.

Sifate asu lek neng ndalan ono tai, mesthi mandeg trus diingus-ingus. Sifate maneh, lek arep nguyuh sikile mesthi diangkat sitok. Opo ono ketua biro pembinaan spiritual sebuah partai dadi bintang pidio porno? Yo mung neng negoro iki, lha mosok “ngene” di-handphone e.. Aku yo Alhamdulillah, neng negoro iki golek pidio porno kangelan e, lha kok malah ono Maria Eva.. Byuh, susune.. Saiki pejabate dipecat. Goro2 opo?? Goro2 isin utowo kleru?? Dudu kuwi sebabe dipecat. Sebabe kuwi, ketuane partai Waringin iku tersinggung. Lha mosok wong sakmono gedhene, peline cilik.

Sifate asu kuwi, masio neng omah ono daging trus nemu balung neng ndalan jik panggah digaglak. Sifate asu maneh, sopo sing menehi ngluwihi akeh, kuwi mesthi sing dibelani. Mangkane hukum neng negoro iki mawut, ora ono supremasi hukum. Tak kandani ya, pulisi kuwi sing jujur mung 2, pulisi tidur karo patung pulisi. Lha piye, wong maen dekenge pulisi. Maling montor dekenge pulisi. Nanging yo ora kabeh, isih ono pulisi sing jujur.

Nah, pejabate koyok asu, rakyate koyok wedhus. Wedhus kuwi dipakan mbek, ora dipakan yo mbek. Mangkane negorone ora maju-maju.

This entry was posted in Ilmiah, Ulasan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s